Vader Dascha heeft geen vertrouwen in onderzoek OM

© Facebook Team Dascha Onderzoek - TDO
HOLLANDSCHE RADING - René Graafsma heeft het vertrouwen in het tweede forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter Dascha opgezegd. Het 16-jarige meisje uit Hollandsche Rading overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.
Graafsma doet al lange tijd zelf ook onderzoek naar de gebeurtenissen. Volgens hem blijkt uit onderzoek van het particuliere onderzoeksteam van de familie dat hij niet alle camerabeelden heeft ingezien rond de plek waar zijn dochter overleed, terwijl hij hier wel om verzocht heeft. De politie zegt echter dat hij wel alle camerabeelden heeft bekeken.
De vader zegt het vertrouwen op omdat volgens hem in het nieuwe onderzoek opnieuw fouten zijn gemaakt. Hij probeert op het politiebureau in Hilversum een gesprek af te dwingen. Vorig jaar zat hij uit protest ook al een aantal dagen op het politiebureau omdat hij de laatste camerabeelden van zijn dochter in handen wilde krijgen. Graafsma mocht daarna toch het dossier met de beelden bekijken, maar mocht er niet over beschikken.
Het Openbaar Ministerie in Utrecht besloot eerder deze maand een tweede forensisch onderzoek in te stellen naar aanleiding van het particuliere onderzoek naar de dood van Dascha. Het OM constateerde eerder dat het meisje vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. De familie geloofde dat niet en verweet politie en OM dat ze het onderzoek niet goed hadden uitgevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.