RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In de brandende zon fietsen tegen de opwarming van de aarde

1/2
UTRECHT - Wielerliefhebbers van Cycling 4 Climate trapten vandaag in de brandende zon de longen uit hun lijf op de Neude in Utrecht. Ze haalden daarmee geld op voor het goede doel.

De deelnemers kregen een uur de tijd om zoveel mogelijk kilowattuur te trappen. Ze lieten zich daarvoor sponsoren. Met het opgehaalde geld worden projecten ondersteund die bijdragen aan duurzaamheid in Utrecht. Hoeveel geld in totaal is opgehaald, wordt later bekendgemaakt.

Vanwege de hitte werd er extra water uitgedeeld en werden de deelnemers ingesmeerd met zonnebrandcrŔme.

VUELTA
Het is de eerste keer dat het evenement gehouden werd in Utrecht. Als alles goed gaat, wil de organisatie volgend jaar bij de start van de Vuelta het nog eens dunnetjes overdoen. Het is de bedoeling om dan ook een nieuw wereldrecord te vestigen. Dat is nu nog in handen van Dubai.

Dit jaar deden in Utrecht circa tweehonderd mensen mee. Om het record te verbreken, moeten er drie keer zoveel deelnemers meedoen. Volgens de organisatie zou het een mooie aftrap van de Vuelta 2020 zijn.Wielerliefhebbers trappen longen uit hun lijf voor het goede doel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -