Vader Dascha beëindigt protestactie over onderzoek

© Caspar Huurdeman
HOLLANDSCHE RADING - René Graafsma zegt weer vertrouwen te hebben in de samenwerking met politie en justitie in het onderzoek naar de dood van zijn dochter Dascha. De politie zegde hem na een protestactie toe dat hij de laatste camerabeelden van zijn dochter opnieuw mag bekijken.
Graafsma zat zaterdag uit protest een groot deel van de dag op het politiebureau in Hilversum om een gesprek af te dwingen. Volgens het particuliere onderzoeksteam dat de familie heeft ingeschakeld heeft hij niet alle camerabeelden gezien rondom het ongeluk, terwijl hij hier wel om heeft verzocht. Zo zouden er beelden ontbreken van de andere rijrichting van de trein. De politie zegt dat hij wel alle camerabeelden heeft bekeken.
Vorig jaar zat Graafsma al een paar dagen op het politiebureau omdat hij de laatste camerabeelden wou bezitten. Hierna mocht hij de beelden bekijken, maar mocht er niet over beschikken. Binnenkort mag Graafsma de beelden opnieuw bekijken, om vast te kunnen stellen of er beelden ontbreken.

TWEEDE ONDERZOEK

Dascha overleed in 2015 op 16-jarige leeftijd toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading werd aangereden door een trein. Volgens het OM blijkt uit onderzoek dat zij vermoedelijk zelfmoord hebben gepleegd. De familie van Dascha geloofde dit niet, en schakelde een particulier onderzoeksteam in.
Eerder deze maand besloot het OM in Utrecht een tweede forenisch onderzoek te starten. Hierbij wordt gekeken naar de manier waarop Dascha om het leven is gekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.