Theaterfestival De Parade trekt meer bezoekers, maar kaartverkoop loopt terug

© Sofie Simao
UTRECHT - Het rondreizend theaterfestival De Parade heeft dit jaar in vier steden 236.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organsatie vandaag bekend gemaakt, na het slotweekend in Amsterdam.
Het festival, dat naast Utrecht en Amsterdam ook te zien is in Rotterdam en Den Haag, trok 5.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Wel liep het aantal verkochte kaartjes voor voorstellingen terug. Dat waren er dit jaar 282.500, vorig jaar gingen er 14.000 kaarten meer over de toonbank. In Utrecht steeg de kaartverkoop dit jaar wel, ondanks de hitte.
Het was de 29e editie van het festival met theater-, dans- en muziekvoorstellingen. In Utrecht was het festival voor het publiek niet alleen te zien in het Moreelsepark. Van 26 juli tot 11 augustus konden treinreizigers op Utrecht Centraal een voorproefje krijgen van de shows.
In Utrecht stonden 60 voorstellingen op de planken, waarvan 11 premières. Publiekstrekkers waren breakdance-voorstelling Between Us van The Ruggeds en Ellen ten Damme.
De data voor volgend jaar zijn al bekend gemaakt. Het zesde lustrum van het festival start in Utrecht op vrijdag 24 juli en eindigt zondag 9 augustus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.