Woerden plaatst watertrampolines tegen overlast Cattenbroekerplas

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
WOERDEN - In de strijd tegen drukte en geluidsoverlast bij de Cattenbroekerplas gooit de gemeente Woerden het over een andere boeg. Na meer handhaving en de plaatsing van een bord met gedragsregels probeert de gemeente jongeren nu te verleiden om aan de andere kant van de plas te recreëren.
"We gaan hier een ponton neerzetten waarop een trampoline wordt geplaatst", zegt Gerold Borsboom. De woordvoerder van de gemeente wijst naar een graafmachine op een vlot die bezig is het ponton in het water te bevestigen. "Het is best leuk om hier eens te gaan kijken."

WOONWIJK

'Hier' is het strand aan de Cattenbroekerplas dat aan de Zeeweg ligt. Aan de andere kant, bij de nieuwe wijk Waterrijk, ervaren sommige omwonenden veel overlast van met name pubers die tot diep in de avond herrie maken. "Ze willen boven elkaar uitkomen, dat is het probleem. En dan hebben ze ook nog grote radio's mee met 'boosters' erop. Dat kan gewoon niet in een woonwijk", zei een bewoner die vlak bij de plas woont al in 2018.
Sindsdien is de fietsdrukte en geluidsoverlast wel wat afgenomen, laat de buurt weten, maar op warme dagen is het nog steeds druk rondom de plas. Daarom wordt de andere kant van het watertje nu aantrekkelijker gemaakt zodat er minder volk is bij de steiger in de woonwijk. Maar waarom komt de gemeente nu pas, aan het einde van de zomervakantie, met deze oplossing? Borsboom: "Het was moeilijk zo'n voorziening te krijgen die aan alle veiligheidseisen voldoet."

VERTROUWDE STEK

Beter laat dan nooit vindt de buurt en Dino (9) en Olivier (8) zien het helemaal zitten. Zij willen hun vertrouwde stek aan de Waterrijk-kant best verlaten om aan de andere kant van de plas te gaan spelen. "Zo'n trampoline vind ik wel leuk, ik ga er zeker naar toe."
Vandaag zijn de twee trampolines, die zo'n 70 meter van de kant liggen, geplaatst. Er kan nu al gebruik van worden gemaakt. Tot 22.00, dan sluit het Woerdense strand.
Trampolines moeten overlast zwemplas verminderen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.