RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Storm en hagelbui razen over Utrecht: bomen, auto's en huizen beschadigd

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Een kleine maar zeer felle storm heeft in het zuiden en westen van onze provincie voor veel overlast gezorgd. Grote takken waaiden van bomen en versperden de weg, auto's en huizen liepen schade op door grote hagelstenen en tuinen raakten overhoop door de rukwinden.

Het noodweer trok rond 18.45 uur bij Leerdam onze provincie in. Het begon met een harde rukwind, waarna een enorme hagelbui volgde.

In en rond Leerdam braken op meerdere plekken grote takken van bomen af. Zo was bijvoorbeeld de Schaikseweg richting Schoonrewoerd compleet onbegaanbaar geworden. De brandweer heeft uit de omgeving van de stad vooralsnog geen meldingen van gewonden. Wel zijn auto's en huizen beschadigd geraakt.

OUDEWATER
De bui ging na Leerdam richting het noorden, naar Oudewater. Op de A12 tussen Utrecht en Gouda besloten honderden automobilisten hun wagen uit voorzorg aan de kant te zetten. Toen ze na afloop van de bui de schade opnamen, zagen veel van hen dat de auto's krassen en deuken hadden opgelopen als gevolg van de grote hagelstenen.

 In Oudewater rukte de brandweer uit naar een scoutingclub, waar partytenten waren weggewaaid. In Oudewater rukte de brandweer uit naar een scoutingclub, waar partytenten waren weggewaaid. | Foto: Twitter Brandweer Oudewater

Ook zijn in Oudewater tenten van een scoutingclub weggewaaid, zegt de brandweer. Verder lijkt het erop dat in Oudewater, net als in Leerdam, niemand gewond is geraakt.

Ook uit plaatsen als Mijdrecht, Woerden en Papekop kwamen meldingen van overlast en schade door de storm. Hoe groot de schade in heel de provincie precies is, zal later moeten blijken.

Op de redactie van RTV Utrecht kwamen meerdere filmpjes binnen van mensen die het noodweer vastlegden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -