RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

A2 weer open na heftig ongeluk bij politie-achtervolging

1/2
ABCOUDE - Grote chaos op de A2 gisteravond: een politieachtervolging mondde uit in een verkeersongeluk waarbij meerdere gewonden vielen. Ter hoogte van Abcoude ging het mis, met een enorme ravage tot gevolg. Rijkswaterstaat sluit de hele weg in de richting van Utrecht af.

De achtervolging begon in Amsterdam. In eerste instantie verdween de auto uit het zicht van de agenten. Kort erna bleek dat de auto betrokken was bij het ongeval. Een ooggetuige vertelt aan RTV Utrecht dat minstens vijf auto's bij het ongeluk betrokken waren. De weg was bezaaid met glas en her en der lagen nummerborden op het asfalt. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

De politie meldt dat meerdere mensen gewond zijn geraakt, maar hoeveel precies is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat heeft alle vijf rijbanen direct na het ongeluk afgesloten voor verkeer.

De ooggetuige met wie RTV Utrecht sprak, zag dat snel na het ongeluk een man van 20 ŕ 30 jaar oud in de boeien werd geslagen door een agent. Ook de politie meldde later dat de verdachte was aangehouden. Waarvan deze persoon wordt verdacht, is nog onbekend.

WEG DICHT
De A2 was nog tot 05.00 uur in de ochtend dicht voor onderzoek. Het was volgens Rijkswaterstaat een 'ongeorganiseerde chaos' op de snelweg. Al het verkeer dat vaststond moest omkeren om de weg te vervolgen.
 Rijkswaterstaat zag geen andere mogelijkheid dan alle vijf rijbanen afsluiten voor verkeer. Rijkswaterstaat zag geen andere mogelijkheid dan alle vijf rijbanen afsluiten voor verkeer. | Foto: Peters Hotnews


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -