Stevige onweersbuien maken vandaag een einde aan de hittegolf

Archief.
Archief. © Tahar Haouachi
PROVINCIE UTRECHT - Stevige onweersbuien luiden later vandaag de tweede hittegolf van het jaar uit, verwacht Weeronline.
Voordat het zover is schijnt de zon nog flink, maar er zijn wel al sluierwolken zichtbaar die een naderende verandering aankondigen. De temperatuur stijgt naar 26-27 graden in het westen en naar 28-29 graden in Friesland, Flevoland en Utrecht. In de rest van het land wordt het nog een keer tropisch met 30-32 graden. De tweede hittegolf, die afgelopen vrijdag in De Bilt begon, gaat vandaag de zesde dag in.
Vanmiddag kunnen in het oosten en zuiden van het land zeer lokaal al fikse onweersbuien ontstaan. In de loop van de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op onweer toe en in de nacht trekken enkele stevige onweersbuien noordoostwaarts over het land. "De zwaarste buien zijn voor de oostelijke helft. Lokaal kan het stevig onweren met een hoge bliksemactiviteit en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur daalt naar 16-18 graden", aldus meteoroloog Jaco van Wezel vam Weeronline.
Morgen is het eerst bewolkt. In het oosten en noordoosten komen in de vroege ochtend nog enkele buien voor en daarbij is nog onweer mogelijk. In de rest van het land is het droog en vanuit het westen klaart het op. De rest van de dag is er een mix van zon, stapelwolken en heel lokaal een bui. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden aan zee en naar 23-24 graden in de rest van het land. In het oosten en zuidoosten kan het nog zomers warm worden met 25-26 graden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.