RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veritas eist excuses van dronken studenten

UTRECHT - Leden van studentenvereniging Veritas die betrokken waren bij de ongeregeldheden bij Park Paardenveld in Utrecht moeten hun excuses aanbieden. Dat schrijft het bestuur van de vereniging in een schriftelijke reactie op vragen van RTV Utrecht.

Volgens Veritas is een deel van de studenten die gisteren overlast veroorzaakten lid van de vereniging. Op een filmpje is te zien hoe een jonge vrouw tegen een agent roept: "Ga je mij nu ook slaan? Kom dan!" Ze wordt door de agent tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Op andere beelden is te zien dat een jonge man op de politie afrent. Hij krijgt klappen en wordt ingerekend.

ONGEPAST GEDRAG
Ondanks dat er geen sprake was van een activiteit die was georganiseerd door Veritas, distantieert de vereniging zich van het gedrag van de studenten. "C.S. Veritas vindt het ongepast dat leden van de vereniging overlast veroorzaken in de openbare ruimte. (...) Wij willen niet geassocieerd worden met dit soort overlast. Over de botsing met de politie kunnen we kort zijn: aanwijzingen van de politie dienen opgevolgd te worden."

Inmiddels heeft Veritas contact gehad met de politie en de directie van Roost aan de Singel, de horecagelegenheid in het park waar het gisteren gebeurde. Volgens de studentenvereniging worden er ook serieuze gesprekken gevoerd met de studenten.

EXCUSES
Binnenkort volgt een gesprek tussen de eigenaar van Roost aan de Singel en de studenten van Veritas die betrokken waren. "Het bestuur van C.S. Veritas verwacht van de betrokken personen dat zij persoonlijk hun gemeende excuses aan de directie van Roost aanbieden. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek wordt gekeken of aanvullende maatregelen aan de orde zijn."

Bij de ongeregeldheden in Park Paardenveld werden in totaal drie mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer vrijgelaten en hebben boetes gekregen voor openbare dronkenschap en het niet laten zien van een identiteitsbewijs.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -