Instellingen

Ook Provinciale Staten verzetten zich tegen mogelijke snelheidsverhoging A2

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Politieke partijen binnen de provincie Utrecht steunen het verzoek van gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen om de snelheid op de A2 op 100 km/u te houden. Een voorstel hierover is op initiatief van 50PLUS en de PvdA door een ruime meerderheid ondertekend.
De gemeenten zijn bang dat de snelheid op de snelweg wordt verhoogd naar 130 km/u. Voormalig minister Schultz van verkeer heeft die wens ooit uitgesproken. Om harder te kunnen rijden is de afgelopen weken stil asfalt aangelegd door Rijkswaterstaat. Dat was de belangrijkste voorwaarde voor het Rijk om de snelheid te verhogen. Eerder werd ook al besloten dat 's nachts het gaspedaal harder ingetrapt mocht worden.
Vanaf deze zomer zou een verhoging mogelijk een feit worden. Dit tot angst van Stichtse Vecht en de Ronde Venen. In een brief schreven de gemeenten samen een lobby te willen starten met de provincie Utrecht om de plannen uit Den Haag van tafel te krijgen.

SAMEN

Politieke partijen in de Provinciale Staten voelen wel wat voor om samen op te trekken. In de ingediende motie staat dat de recente uitspraak over stikstofbeleid een belangrijk argument is. Ook zorgt een snelheidsverhoging voor slechte luchtkwaliteit en meer geluidsoverlast, ondanks het stillere asfalt.
Gedeputeerde Rob van Muilekom moet daarom snel met de minister in Den Haag in gesprek aldus de partijen. Het college van de provincie Utrecht heeft laten weten daarmee aan de slag te gaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.