RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Patrick Poelman neemt afscheid als dijkgraaf bij Stichtse Rijnlanden

PROVINCIE UTRECHT - Patrick Poelman zwaait na twaalf jaar af als dijkgraaf van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Vandaag neemt hij afscheid. "Het is mooi geweest", zegt Poelman.

Twaalf jaar lang stond Poelman aan het roer van het waterschap. Als 'burgemeester' van het waterschap stuurde hij een kleine zeshonderd medewerkers aan die zich bezighouden met alles wat met waterbeheer te maken heeft. "Zoals zorgen dat de Lekdijk, die de randstad beschermt, sterk blijft en solide", legt de afzwaaiende dijkgraaf uit.

"Maar ook zorgen dat we om kunnen gaan met hevige buien en de droogte van de afgelopen tijd. Het was vorig jaar droger dan we ooit eerder hadden meegemaakt. En soms is het natter dan we eerder hebben meegemaakt. Het is dus heftiger in z'n extremen. En daar moeten wij dus allemaal mee zien om te gaan."


'KOCKENGEN AAN ZEE'
Als hem gevraagd wordt wat hem het meest is bijgebleven, dan denkt Poelman al snel aan Kockengen. "Dat stond een paar jaar geleden een paar dagen blank omdat we het water niet weg konden krijgen. Althans. We konden het wel wegkrijgen, maar er kwam steeds nieuw water bij. Dat is er één die me diep heeft geraakt. Want dat is heel naar voor bewoners."

"Weliswaar stonden de huizen niet echt blank, althans op een stuk of vier na, maar de straat was weggezakt. Dat is een probleem dat we samen met de gemeente Stichtse Vecht hebben aangepakt. Dat duurt nog wel een paar jaar, maar dan worden alle straten verhoogd zodat het probleem zich niet meer op deze manier kan voordoen. Maar dat is wel een probleem waar je als dijkgraaf wakker van ligt."

"Ja natuurlijk", zegt Poelman als hem gevraagd wordt of hij het werk als dijkgraaf gaat missen. Maar: "Ik ben 65. Dus dan is het tijd om ruimte te maken voor een ander."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -