RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Joris Linssen test met band Caramba de Hollandse gastvrijheid in nieuw tv-programma

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Utrechter Joris Linssen is vanaf zondag te zien in een nieuw televisieprogramma op RTV Utrecht. In 'Nieuwe Streken' loopt hij met zijn band Caramba langs de Maas, Waal en Lek. Zonder geld en dus spelen ze liedjes in ruil voor eten, drinken en onderdak. De gastvrijheid die ze onderweg tegenkomen is "hartverwarmend", zegt Linssen.

"Het is ontzettend leuk om te zien hoe blij mensen worden als ze een ander helpen", vertelt de presentator. Met zijn 5-koppige band trok hij door drie provincies en legde elke dag minstens twintig kilometer te voet af, in Mexicaanse kleding en met hun instrumenten op de rug.

SUPER GASTVRIJ

"Het was heel bijzonder", blikt Linssen terug. "Iedereen was super gastvrij. Maar ze waren vooral verbaasd dat we echt bleven slapen. Want als de cameraploeg wegging, dachten ze dat wij ook naar het hotel gingen." Maar de band bleef en die overnachtingen op huiskamervloeren leverden mooie gesprekken op. Het programma is daarmee een combinatie van Linssen zijn passies geworden: spontane interviews en zingen.

De eerste aflevering van de 6-delige serie Nieuwe Streken is komende zondag 1 september te zien op RTV Utrecht. Het programma is daarna ook terug te kijken op rtvutrecht.nl/gemist. Het televisieprogramma is ook te zien bij de collega's van Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

Joris Linssen vertelt op radio M Utrecht over zijn nieuwe programma


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht