RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste indruk nieuwe zwembad De Bilt: "Ziet er niet verkeerd uit"

1/2
BILTHOVEN - Het mocht even duren: tien jaar debateerde De Bilt over een nieuw zwembad. Maar nu is het eindelijk klaar.

Wethouder Madeleine Bakker is in haar nopjes. "Hier doe je het tenslotte voor als gemeente. Dat we niet alleen heel lang praten over het zwembad, maar dat het er ook daadwerkelijk is."

Geen glijbaan of duikplanken meer. Het pronkstuk van het nieuwe zwembad is een bewegende binnenwand. Daardoor kan het zwembad in tweeŽn worden gedeeld en kunnen er twee verschillende activiteiten tegelijk plaatsvinden.

De waterpoloŽrs van BZC Brandenburg waren op zijn minst sceptisch over de plannen voor het nieuwe zwembad. De afmetingen van het nieuwe zwembad zijn een stuk kleiner dan voorheen, daardoor is het nog maar de vraag of er in de toekomst op het hoogste niveau kan worden gespeeld.

NIET VERKEERD
Henk Huussen is bestuurslid van de waterpoloclub, zijn eerste indruk van het zwembad is goed. "We hadden op een veel groter bad gehoopt, maar het ziet er niet verkeerd uit voor wat we hebben gekregen." Hij is vooral te spreken over de glazen wand die het bad van andere ruimtes scheidt. "Je kan met iets te drinken naar een wedstrijd kijken."

En dan is er ook nog de watertemperatuur. Die mag maximaal 28 graden zijn tijdens waterpolowedstrijden. Volgens wethouder Bakker is dat echter tot in de puntjes geregeld. De temperatuur is in de verschillende gedeelten van het zwembad afzonderlijk te regelen.

Waterpolobestuurder Henk Huussen moet het allemaal nog maar zien. "Het zou mooi zijn als het erg goed werkt, maar dat weten we nog niet. Dat is afwachten."

De wethouder maakt zich geen zorgen. Zij zegt de verschillende doelgroepen met dit zwembad en het ingenieuze wandensysteem te kunnen bedienen. "We bouwen het niet voor de gemeente, het gaat ons om de gebruikers. Als de gebruiker blij is, is de gemeente blij."

Op 28 september gaat het zwembad officieel open.

Een eerste blik in het nieuwe zwembad


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -