RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar promotie van Ad van Liempt


UTRECHT - De Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat naar aanleiding van een klacht onderzoek doen naar de promotie van dr. Ad van Liempt. De schrijver promoveerde in mei dit jaar op een biografie over de commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker.

De universiteit heeft dit vanmiddag bevestigd in het Radio 1-programma dr Kelder en Co. In het programma kwam historicus dr. Rudolf Dekker aan het woord. Volgende maand presenteert hij zijn boek Plagiaat, nivellering en de Tweede Wereldoorlog. Hierin trekt hij de historische juistheid van het boek van Van Liempt in twijfel.

REACTIE
De RUG en de promotiecommissie laten aan Radio 1 weten het onderzoek van de commissie af te wachten. Ad van Liempt meldt dat hij niets kan zeggen over een boek dat nog niet verschenen is. "Het is voor mij onmogelijk te reageren op een boek dat ik niet tevoren te lezen krijg. De promotiewaardigheid van een biografie is niet aan mij ter beoordeling, daar heeft een universiteit haar procedures voor. Ik ben van mening dat mijn boek aan de eisen voor promotie heeft voldaan en daarom zie ik het vervolg met vertrouwen tegemoet", aldus van Liempt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -