RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren weer naar school: waarschuwingscampagnes verkeersveiligheid weer van start

PROVINCIE UTRECHT - Ze hadden zes weken vrij, maar vanaf vandaag moeten ook scholieren in de regio Utrecht weer aan de slag. De zomervakantie zit er namelijk op en het schooljaar is offieel begonnen. Daarmee is de zomervakantie voor alle basis en middelbare scholieren in Nederland voorbij.

Het einde van de langste schoolvakantie brengt een aantal tradities met zich mee. Zo waarschuwt Veilig Verkeer Nederland (VVN) zoals elk jaar automobilisten om extra uit te kijken. De eerste periode na de vakantie gaan veel kinderen voor het eerst naar school op de fiets, en dat kan gevaarlijk zijn.

VVN ziet na de zomer altijd een piek in het aantal aanrijdingen tussen auto's en fietsende scholieren. VVN: "Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, fietsen een voor hun nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen." Daarom hangen er nu in veel straten spandoeken met de campagneslogan 'De scholen zijn weer begonnen'.

Ook de politie doet een duit in het zakje. Zo herinnerde de politie van De Bilt scholieren via twitter nog maar eens dat het sinds 1 juli verboden is om met een telefoon in de hand te fietsen. De boete is 95 euro.


Scholieren moeten nu zes weken aan de slag voor ze weer vrij hebben. De volgende vakantie voor de regio Midden is de Herfstvakantie. Die begint op 19 oktober.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -