Blije reacties op snelheidsbesluit A2: "We komen er als gemeente eindelijk een keer goed vanaf"

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het nieuws dat overdag de maximumsnelheid op de A2 voorlopig 100 kilometer per uur blijft, is in De Ronde Venen met gejuich ontvangen. "Voor ons is dit fantastisch," zegt wethouder Kiki Hagen (D66). "We hebben ons vanaf dag één tegen het verhogen van de snelheid verzet."
Op de A2 geldt nu tussen Maarssen en Holendrecht een dynamische snelheidslimiet. Overdag mag er niet meer dan 100 kilometer per uur worden gereden, 's avonds en 's nachts is dat 130 kilometer per uur. De rijksoverheid wilde dat ook overdag de snelheid omhoog ging.
Maar minister Cora van Nieuwenhuizen liet vandaag weten dat het verhogen van de snelheid er voorlopig niet meer inzit nu de Raad van State het stikstofbeleid van de overheid heeft afgekeurd.

LOGISCH BESLUIT

Dat er om die reden nu een streep door de snelheidsverhoging gaat snapt ook Rob van Muilekom, gedeputeerde bij de provincie Utrecht. "Ik vind het logisch dat de maximumsnelheid niet wordt verhoogd door de stikstofuitspraak van de Raad van State. Ook vanuit het milieuoogpunt en de verkeersveiligheid kan ik me hierin goed vinden."
Omwonenden van het traject zijn eveneens blij dat de snelheid niet omhoog gaat. "Ik ben heel blij dat ze teruggefloten worden," zegt een bewoonster van Fazantenkamp. De wijk in Maarssenbroek ligt pal langs de A2. Ze heeft nu al flink last van de snelweg.
"We hebben er net een nieuwe pui in laten zetten. Dat scheelt al aanzienlijk in de herrie. Maar 's avonds hoor je veel meer," doelt ze op het feit dat dan wel 130 kilometer per uur mag worden gereden.

AUTOMOBILISTEN

Verschillende automobilisten die RTV Utrecht vandaag sprak, snappen juist niet waarom 130 kilometer per uur overdag onmogelijk is. "Ik denk niet dat het zoveel uitmaakt qua stikstof," reageert een man. "De weg leent zich er schitterend voor. En het zorgt misschien ook voor een betere doorstroming voor het verkeer," reageert een ander.
In De Ronde Venen gaat ondertussen nog net niet de champagne open. Er is de afgelopen jaren flink in het traject geïnvesteerd om de maximumsnelheid te kunnen verhogen. Zo werd er onder meer stiller asfalt gelegd. Dat asfalt blijft gewoon liggen. "We komen er als gemeente eindelijk een keer goed vanaf," concludeert Hagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.