Burgemeester Zeist sluit eetzaak GeZEISTzellig definitief

© RTV Utrecht
ZEIST - Burgemeester Koos Janssen van de gemeente Zeist trekt de horecaexploitatievergunning voor GeZEISTzellig in. De ondernemer van het horecabedrijf aan de 2e Dorpsstraat laat volgens hem na om de bedrijfsvoering te verbeteren. Tot twee keer toe bood de gemeente hem een kans om passende maatregelen te nemen.
Janssen sloot GeZEISTzellig in juli voor het eerst. Toezichthouders van de gemeente hadden toen een controle uitgevoerd bij de eetgelegenheid. Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat de ondernemer niet overtuigend aan heeft getoond dat hij zijn bedrijfsvoering op orde heeft. "Dat gaat om openingstijden, maar ook over voldoende en gekwalificeerd personeel, huisregels, voorkoming overlast vanuit het bedrijf, et cetera."
De zaak zou weer open mogen als de ondernemer volgens de gemeente "voldoende vertrouwwekende maatregelen zou nemen". Dat gebeurde niet, waarop Zeist begin augustus liet weten dat de sluiting van de zaak met vier weken werd verlengd.
Volgens de burgemeester heeft de ondernemer ook de afgelopen weken niet aan weten te tonen dat hij voldoende "vertrouwenwekkende stappen" zou zetten. Daarop is de horecaexploitatievergunning nu ingetrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.