Kort nieuws: Meisje beroofd van tas

REGIO - In Utrecht is een meisje in de Kanaalstraat beroofd van haar tas. Het 15-jarige slachtoffer liep met een vriendin op straat toen twee jongens op een scooter de tas van haar schouder rukte. De daders verdwenen spoorloos, het meisje bleef wel ongedeerd.
* Soest mag geen UMTS-mast neerzetten bij de Verlengde Oude Utrechtseweg. De gemeente wilde graag een 'verklaring van geen bezwaar' van de provincie, maar die komt er niet. Het beoogde perceel ligt in de Ecologische Hoofdstructuur en daarom gaat de provincie niet akkoord.
* De politie in Doorn blijft de komende weken controleren bij het centrale kruispunt. De weg is grotendeels weer open na werkzaamheden in de Dorpsstraat, maar er is nog wel een omleiding naar Driebergen. Iedereen die toch langs de hekken glipt, of tegen de rijrichting in rijdt, wordt bekeurd.
* Bij een botsing in Utrecht is een snorfietser gewond geraakt. De 56-jarige vrouw gaf op de Afrikalaan geen voorrang aan een auto. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.
* Het ministerie van VROM heeft vorig jaar de meeste subsidie gegeven aan de Stichting Natuur en Milieu. De Utrechtse organisatie kreeg 2,1 miljoen euro overgemaakt, gevolgd door Milieudefensie, dat bijna 1 miljoen kreeg. Dat blijkt uit een overzicht van het ministerie. In totaal keerde VROM aan projecten en programma's in 2007 ruim 10 miljoen euro uit.
* In Utrecht is een hennepkwekerij aan de Haifadreef opgerold. De plantage werd ontdekt in een woning na tips bij de politie. In huis lag 30 kilo gedroogd hennep. De 25-jarige bewoonster is aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.