RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Twee Utrechtse huis-aan-huisbladen verdwijnen

PROVINCIE UTRECHT - Enkele huis-aan-huisbladen uit de regio vallen vanaf 1 oktober niet meer door de bus. De bladen worden overgenomen door uitgevers van andere regiokranten. Volgens uitgeverij De Persgroep is het in stand houden van de huis-aan-huisbladen niet meer rendabel.

In vijf provincies worden huis-aan-huisbladen van De Persgroep teruggetrokken of overgenomen door andere publicaties. In Utrecht gaat het om Amersfoort NU en Wijkse Courant.

Amersfoort NU wordt vanaf 1 oktober niet meer verspreid in Bunschoten. Hier gaat de krant een samenwerking aan met De Bunschoter. In Amersfoort gaat de krant samen met Stad Amersfoort. De Wijkse Courant gaat samen met 't Groentje.

Uitgeverij BDU neemt een groot deel van de publicaties in de provincie over, net als Barneveld Vandaag. In die krant zegt Heiko Imelman, directeur van BDUmedia: "Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er helaas te weinig ruimte voor meerdere spelers in één gebied." Imelman zegt meer in willen zetten op digitale uitgaven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht