Gewelddadige inbrekers Maarssen nog niet gepakt: "Ik voelde iets bovenop me springen"

Een soortgelijke Volvo S40, die waarschijnlijk als vluchtauto werd gebruikt.
Een soortgelijke Volvo S40, die waarschijnlijk als vluchtauto werd gebruikt. © Politie
MAARSSEN - De politie is nog altijd op zoek naar de twee overvallers die in Maarssen een ouder echtpaar 's nachts overvielen in hun slaap en hen mishandelden. In Opsporing Verzocht deed het slachtoffer vanavond zijn emotionele verhaal. "Ik kreeg geen adem meer en was in doodsangst."
Afgelopen juni liggen de man en de vrouw, allebei 71 jaar, te slapen in hun huis aan de Machinekade. Ze hebben een vrijstaand huis in de polder net buiten Maarssen. Rond 2.15 uur krijgen ze de schrik van hun leven.

MISHANDELING

"Ik voelde iets bovenop me springen", vertelt de man anoniem aan Opsporing Verzocht. "Ik voelde een knie in mijn middenrif. Ik kreeg klappen in mijn gezicht, hij bleef maar slaan. Mijn vrouw riep: 'laat me los, je kan krijgen wat je hebben wil'."
Dat je je niet meer veilig voelt in je eigen omgeving, zeker in je eigen slaapkamer, dat is heel erg.
Mishandelde man (71)
"Ik kreeg geen adem meer en was in doodsangst. Met mijn rechterhand kon ik me vrij krijgen en een klap op zijn kaak geven." Vervolgens vertrokken de mannen. Ze namen geen buit mee, mogelijk omdat in het huis weinig spullen van grote waarde lagen.

IN SHOCK

Het vrouwelijke slachtoffer verkeerde in een grote shock, ook de dagen na het drama. Ze kon haar bed niet meer uitkomen en dronk en at amper. "Dat je je niet meer veilig voelt in je eigen omgeving, zeker in je eigen slaapkamer, dat is heel erg", zegt haar man.
De inbrekers zijn nog altijd niet gepakt. Daarom is de zaak niet alleen in Opsporing Verzocht, maar morgen ook in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. De politie heeft weinig aanknopingspunten, zo is er bijvoorbeeld geen signalement van de twee. Maar wel is iets bekend over een mogelijke vluchtauto.

OUDE VOLVO

Kort na de inbraak en mishandeling werd een fietser enkele honderden meters verderop op de Doornhoecklaan namelijk bijna aangereden door een auto. Vermoedelijk waren dat de vluchtende inbrekers. De auto leek een auberginekleurige Volvo S40 te zijn. Dat is een oudere auto die niet veel meer rondrijdt.
De politie sluit niet uit dat de dieven die auto lange tijd voor de inbraak al in de naastgelegen woonwijk hebben gezet om te gebruiken als vluchtauto. Mensen die info hebben over het voertuig, moeten contact opnemen met de tiplijn via 0800 - 6070.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.