Advocatenkantoor start met claim tegen Stint

Het ontwerp van de nieuwe Stint
Het ontwerp van de nieuwe Stint © Stint
SOEST/BILTHOVEN - Het Soester advocatenkantoor Van der Goen is een groepsclaim gestart tegen de fabrikant van de Stint. Het kantoor meldt door meerdere cliënten benaderd te zijn. Volgens de advocaten kan de producent van de elektrische bolderkar worden aansprakelijk gesteld voor gemaakte kosten.
De Stint mocht na het ongeluk in Oss de weg niet meer op. "Dat deze Stints gebreken vertoonden staat vast", schrijft het advocatenkantoor. Bedrijven die de kar gebruikten, voornamelijk in de kinderopvang, moesten halsoverkop op zoek naar vervangend vervoer toen de wagen uit Bilthoven van de weg werd gehaald. Inmiddels is de producent van de Stint bezig om een veiligere versie op de weg te krijgen.
Het AD meldt dat één kinderopvangorganisatie al is begonnen met een schadeclaim. Het bedrijf wil dat de kosten die ze hebben gemaakt worden vergoed. Het gaat om 70.000 euro voor vervangend vervoer en 3.000 euro voor het veiliger maken van enkele bolderkarren. Stint zou die sommering hebben afgewezen, waarna de gang naar de rechter is ingezet. Mogelijk sluiten andere organisaties zich nu dus aan bij die claim.
Van der Goen advocaten baseert hun claim op het rapport van TNO. Daaruit bleek onder andere dat de rem niet goed genoeg was, het ontbreken van een zitplaats tot veiligheidsrisico's leidt en dat de automatische parkeerrem gevaarlijk kan zijn.

NIEUWE STINT

Donderdag werd bekend dat de nieuwe Stint onder andere een rolkooi krijgt. Het nieuwe ontwerp van de Stint is gisteravond bekend gemaakt (zie foto).
Het wachten is nu op goedkeuring van de overheid. "Zodra wij de aanwijzing bijzondere Bromfiets ontvangen, zal de productie van de Stint 2019 starten", schrijft het bedrijf. Op dat moment starten ook de verplichte rijtrainingen voor het voertuig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.