Beelden FC Utrecht verdwijnen van regio-tv

UTRECHT - Fans van FC Utrecht kunnen voor de wedstrijden van hun club niet meer terecht bij het sportprogramma Namen en Rugnummers. Met ingang van komend weekend mag RTV Utrecht de beelden van de wedstrijd niet meer uitzenden.
De rechten om de voetbalbeelden uit te zenden zijn verkocht aan de NOS, maar ook de eredivisie en FC Utrecht zelf beginnen dit jaar met een eigen televisiekanaal, waar liefhebbers de wedstrijden tegen betaling terug kunnen zien.
Tot vorig jaar kreeg Namen en Rugnummers de beelden van FC Utrecht gratis. Die werden gebruikt op maandagavond voor een nabeschouwing. Omdat RTV Utrecht via digitale tv ook in andere delen van het land is te ontvangen, wordt de regionale omroep gezien als een concurrent van de NOS. De NOS heeft het alleenrecht op de beelden bedongen.
Volgens het overkoepelend orgaan, De Eredivisie CV, wordt het allemaal alleen maar beter voor de fans, omdat ze meer voetbal kunnen zien. Dat er steeds vaker en steeds meer moeten worden betaald ziet ze niet als een probleem. Volgens De Eredivisie CV loopt Nederland nog ver achter op het buitenland, waar "pay per view" en "video on demand" eerder gewoonte dan uitzondering zijn.
FC-Utrechtvoorzitter Jan Willem van Dop ziet nog wel mogelijkheden om beelden te leveren aan RTV Utrecht, maar hij stelt wel voorwaarden.
Bekijk hieronder de reportage van verslaggever Marc van Rossum du Chattel.

Beelden FC Utrecht verdwijnen van regio-tv

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.