Nieuwe, bredere Nederlandse kunstbeurs

UTRECHT - Nederland krijgt er een kunstbeurs bij. Op 9 september begint in de Jaarbeurs de eerste Open Art Fair, waar 92 Nederlandse en buitenlandse galerieën werk tonen van hedendaagse kunstenaars.
De beurs is bedoeld voor een groot en breed publiek, aldus initiafnemer Erik Hermida. Hij wil ook meer galerieën de kans geven te exposeren. Van de 757 bekende galerieën in Nederland kan lang niet iedereen terecht op bijvoorbeeld de KunstRAI. Alle hedendaagse kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek zullen er te zien en te koop zijn.
In het zogenoemde Open Art Paviljoen op de beursvloer wordt een volgens de organisatie unieke tentoonstelling ingericht van het werk van de vijf Nederlandse kunstenaars die gezamenlijk het Comité van Aanbeveling vormen van de Open Art Fair.
Nooit eerder was op één tentoonstelling werk te bewonderen van de bekende en toegankelijke schilders Gerti Bierenbroodspot, Henk Helmantel, Ans Markus en Evert Thielen en beeldhouwer Kees Verkade. In het ruim
125 vierkante meter grote paviljoen zullen van elke kunstenaar diverse, vaak recente werken worden getoond.
De opening van de kunstbeurs zal op 9 september worden verricht door cabaretier Herman van Veen, van wie beeldende kunst te zien is bij Galerie Ipomal. De beurs duurt tot en met 14 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.