Kort nieuws: Máxima opent buurthuis Utrecht

REGIO - Prins Máxima komt op 11 september naar Utrecht om het vernieuwde buurthuis De Nieuwe Jutter te openen. Het buurthuis wordt beheerd door de bewoners van de wijk zelf en die organiseren onder meer bijeenkomsten voor Marokkaanse buurtvaders, Turkse en Marokkaanse vrouwengroepen en huiswerkbegeleiding.
* USF Studentenbelangen gaat actievoeren tegen de extreem hoge kamerprijzen in Utrecht. Volgens de organisatie blijkt dat 86 procent van de studenten in de Domstad een excessieve prijs betaalt, gemiddeld 113 euro per maand teveel. Samen met GroenLinkskamerlid Ineke van Gent gaat de organisatie deze week pamfletten plakken in het centrum van de stad. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de aanpak van huisjesmelkers.
* Susan Rekveld uit Amersfoort heeft opnieuw goud gewonnen tijdens het wk agility, een hondenbehendigheidssport. Het was de zevende editie van het kampioenschap, dat dit weekend in Italië werd gehouden. Rekveld beoefent de sport vanuit een rolstoel en deed mee met haar Labrador Quita.
* Professor Eikelboom van de Universiteit Utrecht heeft dit weekeinde een koninklijke onderscheiding gekregen. De 61-jarige geleerde heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de vaatchirurgie. Hij ontving de onderscheiding bij zijn afscheid van de universiteit.
* Reizigersorganisatie ROVER in Amersfoort heeft een loket voor vragen en klachten over openbaar vervoer geopend. Volgens de organisatie zijn er zoveel ov-bedrijven, dat reizigers niet meer weten waar ze terecht kunnen. Het meldpunt, www.ovloket.nl, is al in de lucht, maar staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer opent hem op 9 september officieel.
* Een 29-jarige man uit Driebergen is aangehouden, omdat hij teveel had gedronken. Hij werd zondagochtend vroeg aangehouden bij een verkeerscontrole op de Stationsweg. Behalve dat hij de blaastest niet haalde, had hij ook geen rijbewijs bij zich. De beginnende bestuurder moest mee naar het bureau voor een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.