Rector wil strengere benoeming hoogleraren

UTRECHT - De kwaliteit van de Universiteit Utrecht moet beter. Dat zei Hans Stoof, de nieuwe rector van de universiteit vanmiddag bij de opening van het Academisch Jaar.
Veel studenten blijken na het eerste jaar van hun studie al af te haken en van de studenten die wel doorgaan zijn er te weinig die binnen 4 jaar hun diploma hebben.
Om de kwaliteit te verbeteren zei de rector van de grootste universiteit van ons land dat de benoeming van hoogleraren strenger wordt.
"Hoogleraren zijn, zoals wij weten, de sleutelfiguren op een universiteit. Het benoemingsbeleid van hoogleraren is dan ook bij uitstek een instrument dat kwaliteitsbepalend is voor onderwijs en onderzoek."

VERTREKKEN

Studenten die niet gemotiveerd zijn, kunnen maar beter vertrekken. Utrecht doet het trouwens iets beter dan de gemiddelde universiteit in ons land. Maar dat volgens de rector geen reden om geen maatregelen te nemen.
De rector heeft niet de ambitie om van Utrecht de grootste universiteit te maken, maar hij wil wel dat het de beste universiteit wordt.
Hij hekelde overigens de visitatiecommissies, die volgens hem veel geld wegsoeperen van het onderwijs. Hij ziet veel meer in het tellen van onderzoeken in toonaangevende wetenschappelijke publicaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.