Kort nieuws:geluidsscherm spoor bij Houten

REGIO - In Houten zijn afgelopen weekend auto's bekrast. Dat blijkt uit de aangiftes die gisteren en vandaag zijn binnengekomen bij de politie. De vandalen lieten hun sporen na op de Akkerwindehof, Klaverhof en Lobbendijk. Behalve met de daders zou de politie graag in contact komen met getuigen.
* De Utrechtse Vismarkt is enige tijd afgezet geweest,omdat er benzine uit een auto lekte. De brandstoftank van de wagen sloeg lek, toen de auto tegen een paaltje botste. Een kwart van de inhoud van de tank is over straat gelopen. De gemeente laat de benzine opruimen.
* ProRail start deze week met de afbouw van de geluidsschermen langs het nieuwe spoor bij Houten. Eerder dit jaar is al de fundering gelegd. De operatie zal zo'n 10 weken in beslag nemen en vanaf november rijden de treinen naar Den Bosch over dit traject.
* Ziekenhuis Gelderse Vallei mag slokdarmoperaties blijven uitvoeren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft hiervoor groen licht gegeven op basis van het aantal operaties en de goede behaalde resultaten van het ziekenhuis in Ede.Opmerkelijk is dat de Consumentenbond een paar maanden geleden nog beweerde dat er in het ziekenhuis gevaarlijke situaties ontstonden bij slokdarmoperaties.
* In Vinkeveen heeft de politie op de Groenlandsekade een controle op sluipverkeer gehouden. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden. De politie bekeurde vijf automobilisten die geslotenverklaring negeerden.
* Het VMBO in Utrecht moet beter en aantrekkelijker worden. Daarom heeft de gemeente een groep mensen samengebracht die een plan van aanpak moeten opstellen. Met het plan moet sluiting van de vmbo-scholen in de stad worden voorkomen. Begin volgend jaar moet het plan klaar zijn.
* Slachtofferhulp Nederland zoekt 250 nieuwe vrijwilligers. De dienstverlening moet worden verbeterd, maar het is steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. De Utrechtse stichting probeert nu het tekort weg te werken met een nieuwe campagne. Die heeft het motto: 'Help een ander, kom ook als vrijwilliger bij ons werken'.
* Bij een winkel aan de Roelantdreef in Utrecht heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal. Personeel zag dat een man een aantal goederen in plastictassen stopte en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het personeel greep in en hield de man aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de man voor verhoor mee naar het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.