Actie in Houten voor concierge op school

HOUTEN - De actie Help! De School verzuipt komt vandaag in Houten. Op de RKBS De Stek te Houten wordt actie gevoerd voor concierges op school.
Op initiatief van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is deze actie sinds 25 augustus op basisscholen in het hele land gehouden. Op 9 september worden alle handtekeningen aangeboden aan leden van de Tweede kamer.
Te vaak is een schoolleider of leerkracht namelijk bezig met werk waarvoor hij niet is aangenomen; het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs. Te veel tijd gaat op aan een vergadering plannen, de deur persoonlijk open doen om de veiligheid te vergroten, koffiezetten, telefoon aannemen of het vuilnis buiten zetten.
Allemaal erg belangrijk om een schoolorganisatie goed te laten lopen, maar niet in het directe belang van het kind en de kwaliteit van het onderwijs. Een conciërge of administratieve kracht kan veel werk uit handen nemen, zodat de onderwijsprofessional zich kan inzetten voor professioneel onderwijs.
De petitie kan ook digitaal ondertekend worden, via www.helpdeschoolverzuipt.nl.Op deze website staat ook extra informatie, waaronder de brieven en posters die aan de scholen zijn verstuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.