RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruzies, gevaar en gestolen paaltjes: problemen in Brugstraat Breukelen blijven

1/2
BREUKELEN - Scheldpartijen en ge´rriteerde weggebruikers. De verkeerssituatie in de Brugstraat in Breukelen roept bij veel gebruikers boze reacties op. De straat is smal en voor het verkeer is het onoverzichtelijk, waardoor er regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan.

De bewoners van de Brugstraat zijn het na jaren klagen bij de gemeente Stichtse Vecht spuugzat. "Als je de straat in wilt rijden kan je niet zien of er iets vanaf de andere kant komt", vertelt Richard Metekohy, een bewoner van de Brugstraat. "Ze komen dan tegelijk in die smalle straat en dan zitten ze vast. Met als gevolg dat fietsers er ook niet goed door kunnen komen."

Ook een fietsers herkent de problemen. "Vooral op vrijdag, als het markt is, dan is het echt hopeloos. Automobilisten kijken voor je idee te weinig naar de borden, ze kijken niet in de spiegel. Dan wordt het hier een wirwar. Het veroorzaakt ruzietjes, regelmatig."

Een oplossing voor de problemen is er nog steeds niet, maar er is van alles geprobeerd. Zo werden er vorig jaar betonblokken geplaatst, tegen de zin van boeren. De betonblokken werden daarom vervangen door paaltjes, om de weg te versmallen. Die staan er nu nog, maar zijn al meerdere keren vervangen omdat ze omver werden gereden of gestolen. Ook dat lijkt dus niet te helpen.

De problemen zouden opgelost kunnen worden door van de Brugstraat een ÚÚnrichtingsstraat te maken, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren, zegt Metekohy. "De ondernemers willen ook dat het tweerichtingsverkeer blijft, anders bloedt het dorpje dood. Stoplichten zouden een oplossing kunnen zijn", aldus Metekohy. Maar ook de brug in de Brugstraat, die over de Vecht loopt, moet aangepakt worden. Die kampt namelijk regelmatig met storingen, waardoor de problemen nog groter worden.

Ook de VVD in Stichtse Vecht vindt dat na de vele problemen van dit jaar echt maatregelen genomen moeten worden. Zo moet volgens de partij de brug vervangen worden of er moet groot onderhoud aan worden gepleegd. "De raad zal er zeker op aandringen bij de wethouder dat er nu echt wat moet gebeuren", zegt VVD-raadslid Arjan Wisseborn, die als Breukelenaar zelf ook regelmatig voor een kapotte brug heeft gestaan.

Maar het duurt waarschijnlijk minimaal een jaar voor het zover is. Wisseborn: "Je moet het aanbesteden, je moet met de bewoners overleggen over de oplossing." Maar de VVD wil in ieder geval dat voor het nieuwe vaarseizoen de problemen met de brug opgelost zijn.

Metekohy is niet te spreken over de politiek als het gaat om de problemen op de Brugstraat. Volgens hem doet de gemeente niet voldoende om de problemen op te lossen. "Er wordt veel gepraat, maar te weinig actie ondernomen." Inmiddels heeft Metekohy zijn voorstel om de problemen op te lossen bij de politiek neergelegd. Hij hoopt daarmee dat de verkeerssituatie in de Brugstraat snel verbetert.

 Bewoner van de Brugstraat, Richard Metekohy en VVD-raadslid Arjan Wisseborn samen op de brug Bewoner van de Brugstraat, Richard Metekohy en VVD-raadslid Arjan Wisseborn samen op de brug | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -