Utrechtse partijen: "Gemeente slinks bij informeren roeiverenigingen"

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse partijen D66, VVD, PvdA, CDA, CU en Student & Starter willen uitleg van het college over 'de benauwende situatie voor roeiverenigingen' op het Merwedekanaal. Door werkzaamheden is daar te weinig ruimte over voor de 2600 roeiers van Triton, Orca en Viking.
Volgens de partijen heeft de gemeente de roeiverenigingen 'op slinkse wijze' pas in het zomerreces op de hoogte gebracht van de werkzaamheden, meldt Trajectum. Daarbij werd niets vermeld over de gevolgen voor het roeien. De verenigingen becijferden zelf dat er nog maar 2000 meter roeiwater overbleef.
Er wordt gewerkt aan de Nelson Mandelabrug en verder wordt er een nieuwe expeditiebrug bij de Jaarbeurs aangelegd. Door de werkzaamheden is het stuk kanaal tussen de Mandelabrug en de Munt het komende jaar nauwelijks te gebruiken.
Vorige week maakten de besturen van de roeiverenigingen al bekend 300.000 euro compensatie van de gemeente te willen omdat ze niet goed kunnen trainen. De Utrechtse roeiverenigingen pleiten al veel langer voor alternatief trainingswater en riepen daarom het college nog weer een keer op haast te maken met het aanleggen van roeiwater in polder Rijnenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.