RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud-burgemeester Vianen voelt zich 'King of the Road' als buschauffeur

1/3
VIANEN - Oud-burgemeester van Vianen Wim Groeneweg gaat Fred Teeven achterna. Net als de oud-staatssecretaris is ook deze oud-burgemeester aan de slag als buschauffeur. Een jongensdroom. "Je hebt een prachtig overzicht vanuit de bus", vertelt hij, "tijdens het rijden voel ik me 'the King of the Road'.

Wim Groeneweg stopte eind vorig jaar als burgemeester van Vianen door de komst van de fusiegemeente Vijfheerenlanden. Hij paste niet in het profiel voor de nieuwe burgemeester. Zes maanden later haalde hij zijn groot rijbewijs.

Rijden op een grote bus: de droom van Wim Groeneweg


EERSTE KEER

Zijn eerste rit ging naar het Goffertstadion in Nijmegen. "Ik moest festivalgangers van het stadion naar de parkeerplaats brengen", zegt Groeneweg. Dat was spannend. "Ik dacht steeds: jullie moesten eens weten dat deze chauffeur voor het eerst rijdt! Maar dat zeg je dan natuurlijk niet."

Een paar weken later rijdt Groeneweg zijn eerste schade. Z'n spiegel raakt een andere bus. "Het gebeurde nota bene op het bedrijfsterrein", vertelt Groeneweg. "Ik vond het zo erg. Het is niet alleen vervelend dat de bus schade heeft, maar het is ook een beetje een erekwestie."

SCHADE

Ondanks het spiegelongeluk is werkgever Pouw Vervoer in Vianen blij met Groeneweg als buschauffeur. Directeur Johan Pouw zegt: "Wim doet het onwijs goed. Hij is gepassioneerd en vindt het leuk om met mensen om te gaan." Pouw roept ook anderen op bij het bedrijf hun rijbewijs te halen en te komen werken als buschauffeur, al dan niet als bijbaan.

Groeneweg hoopt overigens nog altijd op een terugkeer als burgemeester. "Ik mis het vak ontzettend", vertelt hij. "Het is mijn grote ambitie om nog ergens burgemeester te worden." Tot die tijd blijft Groeneweg 'lekker op de bus' en vermaakt hij zich in zijn vrije tijd onder meer als voorzitter van een kerkraad en als opa van een stel 'hele lieve kleinkinderen'.

Ook een oud-burgemeester moet zijn eigen bus schoonmaken


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -