RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS-taxi naar Limburg redt herdenkingsdag voor Soester Indië-veteraan

BAARN - Voor IndiŽ-veteraan (93) Adriaan van Breukelen uit Soest is het in meerdere opzichten een bijzondere dag geweest. Zijn jaarlijkse tocht naar Limburg voor de herdenking bij het Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 verliep met de nodige aanloopproblemen, maar uiteindelijk kwam alles goed.

Van Breukelen reisde vanmorgen per trein naar Roermond af in het gezelschap van zijn dochter Fanny en schoonzoon Peter. Tot Baarn ging alles goed, maar daar bleken de treinen al niet meer verder te rijden. Tussen Amersfoort en Hilversum waren werkzaamheden en richting Utrecht waren de treinen uitgevallen door wisselproblemen.

Vanuit Baarn kun je dan geen kant uit, zeker niet als je zoals Van Breukelen op gevorderde leeftijd bent en slecht ter been. De vaak bekritiseerde NS liet zich dit keer van zijn beste kant zien: het spoorbedrijf regelde een taxi voor het drietal, zodat ze toch nog op tijd in Roermond waren voor de IndiŽ-herdenking.

Tijdens de nationale plechtigheid worden de militairen herdacht die in de periode 1945-1962 vielen tijdens de strijd in het voormalige Nederlands-IndiŽ en Nieuw-Guinea. Op het terrein in Roermond is ook een monument voor Indische burgerslachtoffers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -