Kort nieuws: gewonde bij ongeluk in Breukelen

REGIO - Bij een aanrijding in Breukelen is een automobilist gewond geraakt. De 41-jarige man wilde op de Orttswarande afslaan, maar werd over het hoofd gezien door een 48-jarige automobilist. Het slachtoffer is met nek- en rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
* Bij een verkeerscontrole op de Sint Josephlaan ter hoogte van de Vlampijpstraat. in Utrecht zijn 26 bekeuringen uitgedeeld. Van hen droegen er twee geen gordel, reed er één door rood licht, één zonder rijbewijs en één tegen het verkeer in. De overige 21 bestuurders reden te snel; hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur.
* In Utrecht heeft een taxichauffeur twee kinderen aangereden. Dat gebeurde gisteren aan het eind van de middag op de Lange Viestraat. De kinderen waren erg geschrokken, maar raakten niet gewond. Na medisch onderzoek van de ambulancemedewerkers konden zij hun weg vervolgen.
* De Brede School in Driebergen-Rijsenburg wordt vandaag officieel geopend. Burgemeester Naafs opent de school aan de Akkerweg en Wethouder-Teselinglaan. Daarna mag iedereen het gebouw komen bekijken.
* Bij een verkeersongeluk in Utrecht is man gewond geraakt. Een 44-jarige automobilist uit Boskoop reed over de Griffioenlaan en moest remmen voor een rood verkeerslicht. Een achteropkomende bestuurder zag dat te laat en knalde tegen zijn voorganger. Door de aanrijding liep de man uit Boskoop letsel op aan zijn nek.
* De Vechtparel 2009 is gewonnen door Marcel Blekendaal uit Maarssen. Blekendaal is polderwachter en verzorgt wandelingen door de Bethunepolder in Tienhoven. Het is de eerste keer dat de parel wordt uitgereikt door de stichting Cultuurplatform Vechtstreek.
* Een kleine inschattingsfout van een buschauffeur heeft geleid tot grote files in Vinkeveen. De chauffeur sloeg af naar de Baambrugse Zuwe, maar nam de bocht net iets te krap. Daardoor kwam de bus muurvast te zitten.
* Wim van Gelder is benoemd tot voorzitter van Cosbo stad Utrecht, het samenwerkingsverband van de ouderenbonden in Utrecht. Van Gelder was in de jaren 70 gemeenteraadslid in Utrecht en de jaren 80 Tweede Kamerlid. In zijn nieuwe rol bij Cosbo zal hij het ouderenbeleid in de stad moeten vormgeven en nauw contact onderhouden met de overheid.
* Vianen krijgt een culinair instituut. Het is een project van het Duitse electronicaconcern Miele. Het Culinary Institute moet een centrum worden voor culinaire evenementen, workshops en kookdemonstraties. In het verlengde van die activiteiten gaat Miele ook kookboeken uitgegeven en een tv-serie maken. Het Culinair Instituut in Vianen wordt maandag geopend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.