Zestien dure auto's zonder stuur na diefstalgolf in Utrecht

© Ingezonden foto
UTRECHT - Dit weekend zijn uit zeker zestien auto's in Utrecht de sturen gestolen. Dat bevestigt bergingsbedrijf Collewijn na een tip van een gedupeerde autobezitter. Hij vond zijn Mercedes CLA 180 vanochtend terug zonder stuur in de buurt Het Zand in Leidsche Rijn.
De inbrekers tikten het linkerachterruitje in en gingen er met het stuur vandoor. Volgens het bergingsbedrijf zijn er dit weekend meer dure auto's op deze manier leeggeroofd. "Het begon vrijdag met een aantal meldingen uit de binnenstad en gisteren was het raak in Leidsche Rijn."

GOLVEN

Een medewerker van Collewijn zegt dat het "in golven gaat". "Het gebeurt vaak achter elkaar in dezelfde wijk. Gisteren waren blijkbaar de Mercedessen in Leidsche Rijn aan de beurt."
Over de dieven is niets bekend. De getroffen autobezitter in Het Zand zegt dat hij ook niets heeft gehoord en de buren ook niet. "Het is waarschijnlijk in de nacht gebeurd en dan lig je toch te slapen".
Hij stond vanochtend wel even "raar te kijken" toen zijn stuur weg was, zegt hij. "Ik heb wel eens gehad dat mijn ruit was ingetikt, maar als je stuur weg is, sta je echt heel erg versteld."

NIEUWEGEIN

Eerder in de week was het ook al raak in Nieuwegein. Woensdag werd ook daar werd het stuur uit een Mercedes CLA getrokken. Volgens de gedupeerde waren die nacht ook nog zeker "zes andere eigenaren van auto's de pineut".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.