RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Klant woonwinkel discrimineert vrouw met hoofddoek: "Schandelijke opmerkingen in bijzijn van kinderen"

AMERSFOORT - De politie doet onderzoek naar de discriminatie van een vrouw met een hoofddoek in Amersfoort. Dat gebeurde maandag 29 april in een woonwinkel aan de Euroweg. De politie hoopt de zaak alsnog op te lossen en doet een oproep aan getuigen.

Het 42-jarige slachtoffer stond in de rij voor de kassa en had twee jonge kinderen bij zich. Die waren er getuige van dat de vrouw op 'schandelijke' wijze werd beledigd en gediscrimineerd door een andere klant. Toen de beveiliging erbij kwam, maakte hij zich snel uit de voeten.

Signalement dader: man, blanke huidskleur, ongeveer 55 jaar, ongeveer 1.80 meter lang, gezet postuur en blond halflang haar in zijscheiding. De man droeg een blauw shirt met lange mouwen en een donkerblauwe bodywarmer. Hij had een beige/bruine broek aan en droeg bruine schoenen.

In het bijzijn van de man waren een andere man en een vrouw. Deze man was blank, circa 1.65 meter lang en rond de 55 jaar. Hij droeg een opvallend gestreepte trui. De vrouw had grijs haar en droeg een zwarte tas met het hengsel gekruist over haar lichaam. Ze had een lange grijze jas aan, een rode broek en witte sportschoenen. Zij is eveneens blank, ongeveer 55 jaar en 1.65 meter lang.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht