RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gouden haan terug op 't Dak van Werkhoven

1/3
WERKHOVEN - De skyline van Werkhoven is weer een stuk fraaier nu de torenspits weer versierd is. Bij volle zon zal de kerk 'Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming' extra opvallen door de glanzende en gezegde haan die weer boven alles uitsteekt.

Voordat Pastoor Hogenelst in de lift stapt om op gelijke ogen met de torenspits te komen zegent hij de goud glimmende haan: "In de naam van de vader en de zoon en de heilige geest." Het is voor hem een belangrijke dag vertelde projectleider Brigitte van Beers vanmorgen op radio M.

Gouden haan weer terug in Werkhoven


BETROKKEN DORP
Vrijwilligers zoals Brigitte proberen zelf het onderhoud van de kerk te regelen. Daarom houden ze sinds 2012 al sponsoracties. Op die manier willen ze een groot bedrag van de renovatie bekostigen.

Met de plaatsing van de haan is een climax bereikt, vertelt de pastoor: "Het is een prachtige dag. Het feit dat de haan op z'n plek staat als onderdeel van de restauratie is erg mooi. Om zo'n klus te mogen doen uit naam van de vele vrijwilligers geeft een heel mooi gevoel." De renovatie van de kerk in Werkhoven gaat nog jaren duren. Ook is er nog zo'n honderduizend euro nodig om al het achterstallig werk te doen.

De kerk staat nog in de steigers. Vanaf morgen wordt die afgebouwd.

HAAN
Een haan op de torenspits is een verwijzing naar religieuze verhalen. Zo staat het vergulde dier bijvoorbeeld symbool voor 'De nieuwe morgen', de verdrijving van duisternis door het licht.

Gouden haan prijkt weer op de kerktoren


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -