RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"NPO Regio wordt het beste van RTV Utrecht en de landelijke omroepen"


PROVINCIE UTRECHT - RTV Utrecht is blij met het besluit van minister Slob om de regionale omroepen een plek te geven op NPO 3. Hiermee wordt deze zender nog aantrekkelijker voor de kijkers. Door samen te werken met de NOS en met landelijke omroepen, moet een mooie mix aan programma's ontstaan die het publiek niet wil missen.

Naast het regionale karakter blijft er op NPO 3 nog voldoende ruimte voor andere programma's die momenteel al te zien zijn op het derde net. RTV Utrecht schrijft dat in een brief aan de minister, die ook door de twaalf andere regionale omroepen is ondertekend. Morgen wordt in Den Haag gesproken over de plannen van minister Arie Slob om NPO 3 om te vormen tot regionaal kanaal.

Om de Utrechters van deze nieuwe programmering te kunnen laten genieten, is het zaak dat er zo snel mogelijk wordt gestart met het omvormen van NPO 3 naar NPO Regio. Volgens Peter Schrurs, directeur ad interim bij RTV Utrecht, is het namelijk een unieke mogelijkheid om het bereik van de regionale omroep te vergroten en in samenwerking met de NOS en landelijke omroepen de kijker een nog aantrekkelijker zender te bieden.

"Wij maken zoveel mooie programma's, net als de landelijke omroepen. Als we dat combineren, krijgen we een sterke zender," aldus Schrurs. Een andere mogelijkheid is een nieuw magazine waarin het nieuws uit de eigen provincie een prominente rol krijgt. "Wij weten als geen ander wat er speelt in de omgeving van de kijker. Het landelijke nieuws van de NOS kunnen wij dan aanvullen met het regionale nieuws, speciaal voor de inwoners van de provincie Utrecht."

Deze video hebben de 13 regionale omroepen samen gemaakt om te laten zien wat voor moois we maken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -