RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschillen in kosten bouwvergunningen zijn "bizar", zoveel betaal je in jouw gemeente

PROVINCIE UTRECHT - De prijs van een bouwvergunning verschilt per gemeente te veel vindt Vereniging Eigen Huis. Zo kost een vergunning voor een verbouwing van 10.000 euro in Veenendaal bijna 950 euro terwijl je in Amersfoort 295 euro kwijt bent.

Het landelijk gemiddelde voor een vergunning van zo'n verbouwing is 375,40 euro. Ook de prijzen (leges) voor een vergunning voor het laten bouwen van een nieuwbouwhuis lopen uiteen. Een vergunning voor een huis met 170.000 euro aan bouwkosten kost gemiddeld 4835,12 euro. Maar als je in Eemnes een nieuw huis wil laten bouwen betaal je alleen al ruim 8.000 voor de vergunning.

De kosten voor een vergunning in Utrecht zijn meer dan de helft goedkoper: 3.842 euro betaal je in de hoofdstad van de provincie.De cijfers komen van Vereniging Eigen Huis (VEH). Zij willen een einde aan de verschillen en noemen het onbegrijpelijk en onrechtvaardig. "Het huidige legesstelsel leidt tot onbegrijpelijke verschillen die mensen terecht zeer onrechtvaardig vinden. Jaar op jaar schieten de bedragen alle kanten uit."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -