RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM wil Soester stel de cel in na fraude met recreatieparken

SOEST - Een stel uit Soest moet van het OM de cel in omdat ze ernstige fraude zouden hebben gepleegd bij de aankoop van recreatieparken in Gelderland, Brabant en Limburg. Ze zouden zelfs geld hebben witgewassen.

De 50-jarige man hoorde drie jaar cel tegen zich eisen. De rol van de vrouw (43) was iets kleiner, dus zij kreeg anderhalf jaar cel als strafeis. Bovendien heeft de vrouw in tegenstelling tot de man geen strafblad.

De twee zouden vijf jaar geleden twee brieven van banken hebben vervalst. In de originele brieven stond dat de koopprijs van vier recreatieparken zo'n 3,3 miljoen euro was. Maar de Soesters wijzigden het bedrag in 6 miljoen, waardoor ze veel meer geld konden lenen van een financierder.

Daardoor hoefden de Soesters zelf geen geld in te leggen en hielden ze na de aankoop zelfs zes ton over. Het OM verwijt het duo dat ze 'forse inbreuk' hebben gemaakt op het financieel economisch verkeer. Naast de celstraffen heeft het OM boetes van in totaal 160.000 euro geŽist tegen diverse bedrijven van het stel.

De recreatieparken die het stel wilden kopen staan in Schijndel (Brabant), Weert (Limburg), Ochten en Sinderen (beide Gelderland).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -