RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toekomst van ons eten in de kantine bij UU

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Alsof ze het erom doen: de Universiteit Utrecht onderzoekt vanaf vandaag in eigen kantine hoe een restaurant zo duurzaam mogelijk kan zijn, precies op de dag dat regeringspartij D66 ervoor pleit om de veestapel te halveren.

Die halvering komt er alleen als er ook minder vlees gegeten gaat worden. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen in plaats een een echte hamburger een veganistische tomatenburger kiezen? Het is een van de vele onderzoeksvragen die in het Future Food Lab langskomen.

Ten eerste moet die keuze er uberhaupt zijn, weet ook student-onderzoeker Yana Mechielsen. Maar dat er vraag naar meer plantaardig voedsel is, staat volgens haar vast. "We horen vaker: waarom zijn er niet meer plantaardige opties in het restaurant? En toen dachten we: we kunnen dat aanbieden en we hebben ook de kennis, de onderzoekers in huis."

Ook studenten lijken enthousiast. Zo zegt studente Fieke: "Ik zie dit wel zitten. Vooral omdat het plantaardig is. Ik eet zelf best wel veganistisch. Het aanbod is best beperkt als je buiten de deur plantaardig willen weten."

Er wordt niet alleen gekeken naar vegetarische opties, maar ook waar het voedsel vandaan komt (hoe dichterbij, hoe beter) en naar hoe het verpakt is. "Bye Disposibles" is het motto: tot ziens wegwerpverpakkingen. Onderzoeker Yana Mechielsen: "Verpakkingen zijn niet duurzaam, het is belastend voor het milieu dus we onderzoeken hoe we minder verpakkingen kunnen gebruiken."

Studenten kunnen de komende tijd nog wel meer experimenten verwachten in de kantine: de Future Food Lab heeft geen einddatum.

Future Food Lab


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -