RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vermiste stier van 8000 kilo is weer terecht

1/2
AMERSFOORT - De roestige stier uit Amersfoort is gevonden. Het kunstwerk verdween in de nacht van zondag op maandag van zijn vaste plek op een rotonde bij de wijk de Kamp. De gemeente Amersfoort wilde toen niks anders zeggen dan dat de stier "de drukte van de stad is ontvlucht." Nu blijkt dat de stier die drukte ontvluchtte door op een leeg parkeerterrein te gaan staan, onder een plastic zeil.

De stier is, met toestemming van de gemeente, weggehaald door festivalorganisator Kultlab. Dit weekend vieren zij het tienjarig jubileum van hun festival Into the Woods. Dat doen ze onder andere door nog een festival te organiseren: Amersfoortse Pracht. Op dat gratis festival staat het "mooiste van de stad" met de stier als pronkstuk.

Een ludieke actie dus. Volgens Maurice van de Berkt van Kultlab staat de stier veilig. "Hij staat op slot en dat ding weegt 8000 kilo dus je krijgt hem niet zomaar weg." De stier is een werk van kunstenaar Thijs Trompert. Hij werkt vaker samen met Kultlab. Hij zegt: "De actie pleit voor meer mogelijkheden tot cultuur in de openbare ruimte."

De kosten die gepaard gaan met de actie zijn allemaal voor Kultlab benadrukt de gemeente. Het Amersfoortse bestuur vond de gelegenheid zo bijzonder dat het besloot toestemming te geven voor de actie.

 | Foto: Willemnabuurs, Wikipedia


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -