Belastingdienst "vindt" vier ton bij controle

UTRECHT - De belastingdienst heeft in Utrecht een grote slag geslagen. Bij een verkeerscontrole in Overvecht liepen twaalf personen tegen de lamp, die samen bijna vier ton aan belastingschuld hadden openstaan.
De wanbetalers waren samen goed voor een bedrag 370.440 euro. Bij de grootscheepse verkeerscontrole in Utrecht Noord werkte de politie behalve met de Belastingdienst ook samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het Interventieteam Gemeente Utrecht, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Koninklijke Marechaussee. Twee politieauto's met automatische nummerplaatherkenning controleerden het verkeer op de Einsteindreef en dirigeerden verdachte voertuigen naar de Gloriantdreef.
In totaal kregen 45 automobilisten en 40 bromfietsers een bekeuring voor verkeersovertredingen. Een 17-jarige jongen begon agenten te bedreigen en werd aangehouden. De politie fouilleerde hem en vond twee bankpassen die bij een inbraak waren gestolen.
De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde vier sancties op en het Interventieteam van de Gemeente Utrecht hield vijf personen aan voor uitkeringsfraude.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.