Martin Sitalsing wordt nieuwe politiechef van Midden-Nederland

© Politie
PROVINCIE UTRECHT - Martin Sitalsing (57) wordt per 1 oktober dit jaar de nieuwe baas van de eenheid Midden-Nederland, die actief is in de provincies Utrecht en Flevoland en in het Gooi.
Sitalsing vertrok in 2012 na 27 jaar bij de politie, omdat hij niet de leiding kreeg over een van de elf eenheden van de nieuwe Nationale Politie. Hij is nu nog voorzitter van de raad van bestuur van Lentis, een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg in Groningen.
Landelijk korpschef Erik Akerboom zegt blij te zijn met de terugkeer van Sitalsing. Die heeft volgens hem "een schat aan ervaring: operationeel, bestuurlijk en als leidinggevende. Hij is maatschappelijk zeer betrokken en gaat ook ongemakkelijke vraagstukken binnen de politie niet uit de weg."

VAN ZANEN

De Utrechtse burgemeester Van Zanen is ook blij met de komst van de nieuwe chef: "Met Martin Sitalsing krijgt Midden-Nederland een zeer ervaren chef. Hij heeft lang bij de politie gewerkt als agent en als leidinggevende en is daarnaast deskundig op verschillende andere terreinen. Mede namens mijn ambtgenoten uit de regio heet ik Martin Sitalsing van harte welkom in Midden-Nederland en we zien uit naar een goede samenwerking."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.