Alleen Ronaldo verdient meer geld dan De Ligt in Serie A

© EPA
ABCOUDE - Matthijs de Ligt is op Cristiano Ronaldo na de best betaalde speler van de Serie A. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport onthult dat de 20-jarige Abcoudenaar 8 miljoen per jaar verdient bij Juventus. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 12 miljoen.
Daarmee krijgt De Ligt volgens de Italiaanse krant meer geld dan grote sterspelers zoals Gonzalo Higuaín (Juventus), Romelu Lukaku (Internazionale) en Gianluigi Donnarumma (AC Milan).

CHIELLINI EN BONUCCI

Ook verdient hij meer dan Juventus-collega's Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Dat is opvallend, want zij stonden aanvankelijk hoger dan De Ligt in de pikorde van centrale verdedigers. Juventus-sterspeler Ronaldo is met afstand de meest verdienende Serie A-speler met 31 miljoen per jaar.
Ter vergelijking: na De Ligt is Stefan de Vrij van Internazionale de bestbetaalde Nederlander met 3,5 miljoen euro per jaar. Hirving Lozano, die afgelopen zomer van PSV naar Napoli ging, verdient 4,5 miljoen.

BIJNA DUURSTE NEDERLANDER

Matthijs de Ligt tekende in juli een vijfjarig contract bij Juventus, dat hem voor 75 miljoen euro overnam van Ajax. Hij is daarmee op Virgil van Dijk na de duurste Nederlandse voetballer ooit. Van Dijk ging in 2017 voor 85 miljoen van Southampton naar Liverpool.
Anderhalve week geleden maakte De Ligt zijn officiële debuut voor Juventus. Hij deed negentig minuten mee in het competitieduel tegen Napoli (4-3 winst).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.