RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist 160 dagen detentie tegen vriendin supermarktovervaller

DEN DOLDER - Het Openbaar Ministerie heeft 160 dagen jeugddetentie geŽist tegen de 18-jarige vriendin van de supermarktovervaller. Ook is er een leerstraf van 50 uur geŽist die gericht is op het ontwikkelen van zelfstandigheid van de vrouw.

De supermarktovervaller (18) pleegde tussen 23 oktober en 2 november overvallen op supermarkten in Den Dolder, Hilversum, Bussum, Nijkerk en Vianen. Met een groot mes dwong hij de caissiŤres hem het geld uit de kassa te geven. Met de overvallen maakte hij in totaal duizenden euro's buit. De vriendin van de overvaller was bij drie van de overvallen. Na de overval in Vianen werden de twee samen opgepakt in een kamer in het plaatselijke Van der Valk-hotel.

Volgens het OM had de 18-jarige vrienden een helpende rol bij de overvallen en is ze dus medeplichtig: "Zij hield de spullen vast, zoals zijn tas en kleding waarmee hij zich verkleedde om niet herkend te worden. Ze heeft niet deelgenomen aan de directe gewelddadigheden. Bewezen is hiermee de medeplichtigheid".

BEVALLEN
Ten tijde van de overvallen was de vrouw zwanger. Inmiddels is ze bevallen van een gezonde dochter: "Ze verblijft in een ouder-en-kind-huis waar ze begeleid wordt. De baby is onder toezicht gesteld. Ze zorgt goed voor de baby, zei de begeleidster van de Schrikkerstichting", laat het OM weten.

De supermarkt overvaller werd in juni veroordeeld tot een jaar jeugddetentie. Ook legt de rechtbank hem een zogenoemde PIJ-maatregel op, ook wel jeugd-tbs genoemd. Hij ging in hoger beroep.

Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -