Hilton Hotel Soestduinen wil stoep om aanrijdingen te voorkomen

© Hilton Royal Parc Soestduinen
SOESTDUINEN - De uitrit van het Hilton Hotel in Soestduinen die uitmondt op de N413 is "zeer onveilig". Dat laten het management van het hotel en bewoners van de nabijgelegen appartementen weten in een brief aan de provincie Utrecht.
Volgens de schrijvers ontstaan er regelmatig ongelukken op de toegangsweg. "In het afgelopen jaar hebben bij de ingang meerdere aanrijdingen plaatsgevonden, waarvan sommigen met ernstig letsel", zo valt te lezen.

HARD RIJDEN

De gevaarlijke situaties ontstaan doordat hardrijdende fietsers, bromfietsers en wielrenners de uitrit met hoge snelheid kruisen. Hard rijden wordt ook uitgelokt omdat de weg door de duinen daar een stukje afloopt naar beneden. "Daartussen moeten voetgangers, gasten van het hotel en bewoners van de appartementen, niet zelden met kinderen, naar links of recht over het fietspad hun weg zoeken als zij het bos willen bereiken voor een wandeling."

STOEP

Het hotel en de appartementenbewoners willen daarom dat de provincie een stoep langs het fietspad aanlegt zodat voetgangers veiliger de natuur kunnen bereiken. Dat voetpad ligt al wel aan de andere kant langs het fietspad. In een reactie zegt de provincie voorlopig geen stoep aan te leggen. Daar is namelijk geen ruimte voor, tenzij je een flink aantal bomen kapt.
Daarnaast is volgens een woordvoerder het aantal slachtoffers van aanrijdingen met ziekenhuisopname te laag om direct actie te ondernemen. In de cijfers die bij de provincie bekend staan, zijn er in de afgelopen zes jaar drie ongelukken geweest en daar zaten geen voetgangers tussen. Als er wegonderhoud plaatsvindt zal de provincie opnieuw naar het verzoek kijken, maar dat zal niet op de korte termijn gebeuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.