RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voormalig verkeersofficier Koos Spee blikt terug op zijn carrière: "Ik ben veel beschimpt"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Jarenlang was Koos Spee landelijk verkeersofficier van justitie en stond hij bekend als zeer uitgesproken. Vorige week kwam zijn boek Een Flitsende Carričre uit, waarin hij een inkijkje geeft in zijn veelbewogen loopbaan.

Spee begint zijn boek met een uitleg over waarom hij zo onbetwistbaar was in zijn werk: "Op 15-jarige leeftijd kwam mijn tante om bij een verkeerongeluk. De politie stond ineens aan de deur", zo vertelde Spee vanavond in UVandaag. "Toen mijn vader thuiskwam vertelde hij hoe zijn zus eruitzag na het ongeluk. Later kregen we de fiets waarop mijn tante was aangereden. Die stond naast mijn kamer en daar liep ik elke dag langs. Dat heeft behoorlijk indruk gemaakt."

Deze gebeurtenis heeft Spee grote invloed gehad op de manier waarop Spee zijn latere werk deed: "Toen ik verkeersofficier was, kreeg ik de kans om iets aan erge ongelukken te doen", vertelt hij.

KEERZIJDE

Toch had zijn uitgesproken karakter ook een keerzijde. Zo werd hij de 'boswachter van het flitsoerwoud' genoemd. "Ik ben heel veel beschimpt. Maar ik liet het altijd van me afglijden."

Tot er in 2004 midden in de nacht een vuurwerkbom door de brievenbus werd gegooid: "Dat was echt angstig. We zaten beiden in bed met het idee dat ons laatste uur geslagen had. Al het glas was kapot en je kon het marmer met een lepeltje uit de vloer scheppen. Het was echt heel heftig." Tot op de dag van vandaag heeft gebeurtenis invloed op Spee en zijn gezin: "Nu nog vraagt mijn vrouw elke avond of het alarm aanstaat."

Het boek Een Flitsende Carričre is te koop in boekhandels en online.

Koos Spee doet zijn verhaal in UVandaag


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -