RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Korte docu Utrechtse Esther Pardijs genomineerd voor Gouden Kalf

UTRECHT - De Utrechtse filmmaker Esther Pardijs is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie 'Beste korte documentaire'. Haar film Turn! is één van de drie kanshebbers.

"Ik zat in de zaal en ik wist niet dat de korte documentaires als eerst aan bod kwamen", vertelt Pardijs aan RTV Utrecht. "Meteen werd Turn! genoemd. Ik riep keihard 'huh?' door de zaal, omdat ik niet precies wist wat ze zeiden. Ik was mijn jas gewoon nog aan het ophangen over mijn stoel. Toen zag ik aan het gezicht van de mensen naast me dat ik genomineerd was."

De documentaire vertelt over haar zoon, die werkt aan een carrière als topturner. "Het gaat eigenlijk over hoe je daar als ouders mee om moet gaan, als je kind ineens zoveel uren in een sporthal gaat doorbrengen. Je hebt zelf ook enorme zenuwen. Het wordt spannend, je krijgt verwachtingen en hoop, je bent megatrots, en je krijgt ook nare gevoelens als competitie en afgunst. Dus ik werp een blik op mezelf, andere ouders en de trainer. Het gaat uiteindelijk over hoe we met elkaar moeten omgaan: hoe begeleid je je kind het beste?"

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt op zaterdag 5 oktober plaats tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film Turn! draait vijf keer tijdens het Filmfestival en wordt dit najaar uitgezonden op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -