'Nabil B. wil niet meer samenwerken met justitie in zaak tegen Ridouan Taghi'

Tekening van Ridouan Taghi voor rechtbank Schiphol.
Tekening van Ridouan Taghi voor rechtbank Schiphol. © Opsporing Verzocht / RTV Utrecht
UTRECHT - Het proces tegen de bende van Ridouan Taghi dreigt in de problemen te komen omdat kroongetuige Nabil B. uit Utrecht zijn contract met justitie over zijn bescherming heeft opgezegd. Dat schrijft De Telegraaf.
B. is kroongetuige in de zaak en was bereid te getuigen tegen Taghi. Maar nu voelt hij zich volgens de krant bedonderd door het team van justitie en weigert hij nog langer met hen samen te werken.
De kroongetuige zou boos zijn omdat hij nu nog in een zwaarbeveiligde vleugel van de gevangenis in Vught verblijft maar er plannen zouden zijn om hem over te plaatsen naar een gewoon huis van bewaring. Daar kan hij minder goed beschermd worden. Dat de bescherming van B. niet voor niks is, bleek wel uit het feit dat eerder zijn broer, die niet in het criminele circuit zat, werd vermoord door Shurandy S. uit Hilversum. Dat gebeurde nadat B. en zijn familie naar eigen zeggen meerdere keren bedreigd waren door Taghi.
Wat de consequenties zijn van de contractbreuk van B. voor het proces Marengo, dat zich richt op Ridouan Taghi uit Vianen, is onduidelijk. Het Openbaar Ministerie koppelt de vermeende liquidatiebende van Taghi aan vijf moorden, drie pogingen tot moord en drie voorbereidingshandelingen voor moord. Het OM hoopte eerder in september de verdenkingen tegen Taghi en de bende compleet te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.