RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamer debatteert over CBR-wachtlijsten voor ouderen: "Ze hebben hun zaken niet op orde"

1/2
VLEUTEN - "Mensen vertellen dat ze aan huis gekluisterd zitten", zegt Corrie van Brenk uit Utrecht. En daarom moet er volgens het Utrechtse Tweede Kamerlid voor 50PLUS wat veranderen bij de manier waarop het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) omgaat met ouderen en mensen die medisch gekeurd moeten worden. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het probleem.

Van Brenk kan de problemen bij het CBR eenvoudig samenvatten: "Ze hebben hun zaken niet op orde." Het CBR heeft te maken met wachtlijsten bij het uitgeven van rijbewijzen aan mensen die medisch gekeurd moeten worden. Van Brenk: "Er is een groot probleem met de computersystemen die niet werken en er zijn te weinig medische adviseurs."

Het Kamerlid zag in persoonlijke kring hoe lang het aanvragen van een nieuw rijbewijs door het probleem kan duren. "Mijn eigen vader heeft er acht maanden op moeten wachten." De normale aanvraagtijd is vier maanden. En het probleem treft niet alleen 75-plussers: "We zien ook dat jonge mensen die gehandicapt zijn tegen hetzelfde aan lopen."

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met minister Van Nieuwenhuizen over de zaak. 50PLUS pleitte eerder al om, zo lang er nog problemen zijn, ouderen een jaar langer te laten doorrijden met hun oude rijbewijs. "Ik geloof niet dat 75-plussers dan denken: 'Haha, nu is onze kans en gaan we lekker een jaar extra rijden en brokken maken.'" Die maatregel gaat waarschijnlijk in december in. Het wegwerken van de wachtlijsten gaat langer duren: het CBR denkt dit in de zomer van 2021 voor elkaar te hebben.

Kamerlid Corrie van Brenk (50PLUS) kijkt uit naar CBR-debat


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -