RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Participizzaatje op het provinciehuis: jongeren praten mee over de toekomst

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De participizza-avond, wie kent hem niet? Symptoom van de Nederlandse overlegcultuur, groot geworden door de tv-serie De Luizenmoeder en veel genoemd als Woord van het Jaar 2018. Participizza-avond wil zoveel zeggen als: meedenken in ruil voor een pizzapunt. Op het Utrechtse provinciehuis geloven ze in het fenomeen.

Donderdag 19 september is er een pizza-avond voor jongeren van 17 tot 27 jaar. Zij mogen meepraten over de toekomst van de provincie. "Dat gaat op een leuke interactieve manier en mét pizza erbij. Op deze avond gaan jongeren hun ideale provinciepizza beleggen", vermeldt de uitnodiging.

 | Foto: Provincie Utrecht

De jongeren praten bijvoorbeeld mee over (betaalbare) woningen, landbouw, natuur, verkeer en energie. Allemaal thema's die moeten worden opgenomen in de Omgevingsvisie. Hierin worden de ruimtelijke keuzes van de provincie vastgelegd.

De uitnodiging komt van commissaris van de koning Hans Oosters en gedeputeerde Huib van Essen. Ze beloven een leuke, interactieve en inspirerende avond.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -